Σπαγγέτι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, σκόρδο και άλλα 2 υλικά

Έτοιμα σε χρόνο dt
Πεντανόστιμη συνταγή με μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, σκόρδο και φέτα, για τις βιαστικές μέρες που δεν προλαβαίνεις να κάτσεις λεπτό στην κουζίνα.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Άπαιχτη συνταγή με μακαρόνια φούρνου: Κοχύλες γεμιστές με σπανάκι, φέτα και δυόσμο
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
- 5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες και ψιλοκομμένες
- τα φύλλα από 8 κλαράκια δυόσμο, χοντροκομμένα
- 250 γρ. φέτα σκληρή, σε μικρά κομμάτια
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο, δυόσμο και φέτα, ξεκινάμε βράζοντας τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα μισά φύλλα δυόσμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μη ροδίσει.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αν η σάλτσα πήξει πολύ, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών που αφήσαμε κατά μέρος.
- Τέλος ρίχνουμε τη φέτα και τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.