Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών – Ιδανικά για τη Μεγάλη Εβδομαδα

Ζουμερά και πεντανόστιμα
Φοβερή και πανεύκολη συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια λαχανικών. Κατάλληλα για όσους νηστεύουν.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Έτοιμα στο πι και φι: Γευστικότατα μπιφτεκάκια φάβας
Υλικά
- 1 σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 5 μέτριες πατάτες
- 1 κούπα καφέ αρακά (ή 150 γρ)
- 1 κούπα καφέ καλαμπόκι (ή 150 γρ ή μια μικρή κονσέρβα)
- 3 καρότα
- Μαϊντανός ή Άνηθος (το πολύ μισό ματσάκι)
- Αλάτι (μια πρέζα ή προαιρετικά)
- Πιπέρι (μια πρέζα, αν θέλετε περισσότερο θα το νιώθετε)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Τα πατάμε με το πιρούνι μέχρι να λιώσουν.
- Βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι (αν είναι κονσέρβα θέλει λιγότερη ώρα βράσιμο), μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να γίνονται πουρές.
- Όταν βράσουν όλα τα στραγγίζουμε από το νερό.
- Με το χέρι ή με το μπλέντερ χειρός ή με το μούλτι, πολτοποιούμε τις πατάτες και τα καρότα, τα κάνουμε πουρέ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και μαζί με τον αρακά, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό (ή άνηθο), το πιπέρι και το λάδι (προαιρετικά) τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο πουρέ μας.
- Ανακατεύουμε το μείγμα μας και σταδιακά προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα για 10 λεπτά, το πολύ, για να σφίξει.
- Αρχίζουμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια. Εάν είναι μαλακό το μείγμα τότε προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά (λογικά δε θα χρειαστεί) και πλάθουμε ξανά το μείγμα. Για να τα πλάσουμε πιο εύκολα , βρέχουμε ελάχιστα τις παλάμες μας.
- Σε ένα ταψί (εάν υπάρχει ρηχό) βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Το μυστικό είναι να πάρουν ένα ωραίο κοκκινοπό χρώμα. Τότε θα ήταν καλό να τα βγάλουμε.