Έτοιμα στο πι και φι: Γευστικότατα μπιφτεκάκια φάβας

Μία συνταγή σκέτη απόλαυση!
Τώρα που μπήκαμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, το veggieshark.gr μας προτείνει μία εύκολη, νηστίσημη αλλά θεσπέσια συνταγή για να γευτούμε αφράτα και ζουμερά μπιφτεκάκια φάβας.
Τι περιμένετε; Τρέξτε στις κουζίνες!
Γευτείτε επίσης: «Γευστική» πρόταση: Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα από ταχίνι και τριμμένους ξηρούς καρπούς
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. ξερή φάβα
4 κ.σ. μαγειρεμένο πληγούρι
2 κ.σ. γεμάτες ρεβυθάλευρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1/4 κ.γ. κουρκουμάς
1/2 κ.γ. ξηρός βασιλικός
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. γκαράμ μασάλα
αλάτι, για παιδιά άνω του έτους και αν είναι γενικά στη διατροφή σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζω τη φάβα, να μαλακώσει. Σε μένα χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά. Μία προσοχή με τη φάβα γιατί αφρίζει και θέλει ξάφρισμα.
Βράζω παράλληλα και το πληγούρι.
Όταν είναι όλα έτοιμα, τα στραγγίζω και τα σουρώνω πολύ καλά, να φύγει όλη η υγρασία.
Βάζω στο μούλτι, τη φάβα, το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια και τα μπαχαρικά και πολτοποιώ, να γίνουν πουρές.
Μεταφέρω σε ένα μπολ, ρίχνω το πληγούρι και το ρεβυθάλευρο και ανακατεύω.
Βάζω το μπολ στο ψυγείο, να σφίξει, για μισή ώρα τουλάχιστον.
Στρώνω σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Πλάθω σε μπιφτεκάκια, ό,τι μεγέθους θέλω. Εμένα μου αρέσει να τα κάνω μικρά, να μπορεί να τα πιάσει με την παλάμη της.
Τα ψήνω για 20 λεπτά περίπου, να πάρουν χρώμα από πάνω. Όταν τα βγάλω από το φούρνο, θα είναι μαλακά, τα αφήνω να κρυώσουν και να σφίξουν. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε από το ταψί, ενώ είναι ζεστά γιατί θα σπάσουν πιθανότητα.