ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας – Ιδανικά για την Μεγάλη Εβδομάδα

Επειδή θα νηστέψετε, δε χρειάζεται και να πεινάσετε...

H Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και όσοι θέλετε να νηστέψετε, πρέπει να φτιάξετε αυτή τη μοναδική συνταγή με τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας.

AD: mytest

Τα κουλουράκια κανέλας είναι από τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Θυμόμαστε πως όταν μας τα έφτιαχνε η γιαγιά μας ποτέ δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε στο ένα

Δοκιμάστε επίσης: Καμία τυρόπιτα: Τραγανά νηστίσιμα μαραθοπιτάκια με σάλτσα «έκπληξη»

Είναι πεντανόστιμα, απαιτούν ελάχιστα υλικά και θα κρατήσουν το στομάχι σας γεμάτο, όταν νιώσετε λιγούρα !

Υλικά

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

  • 1 ποτήρι ζαχαρη 

  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι 

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

  • 750-800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση 

  • Αρχικά βάζουμε το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας τη ζύμη παράλληλα, πρώτα με το σύρμα και στη συνέχεια με τα χέρια, ζυμώνοντας.

  • Επειδή θέλουμε μία ζύμη λιπαρή και λεία, πλάθουμε τη ζύμη σε ίσα κορδόνια και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

  • Τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά και για 15 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.

Πηγή: daddy-cool.gr