ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια από κιμά σόγιας

Θα τα λατρέψετε

Άπαιχτη συνταγή με σουτζουκάκια για όλα τα γούστα. Είναι ιδανικά για την περιόδος της Σαρακοστής ή ακόμα και για εσένα που είσαι βίγκαν. Θα τα λατρέψεις! 

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς τυρί

Υλικά

  • 1 κούπα κιμάς σόγιας
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 3/4 της κούπας χλιαρό νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 της κούπας ρεβιθάλευρο ή βρώμη χτυπημένη σε πολυκόφτη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 σάλτσα ντομάτας (500 ml)
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. μελάσα
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κιμά σόγιας και το θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό.
  • Κάνουμε ένα ανακάτεμα και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ρεβιθάλευρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κορν φλαουρ.
  • Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μείγμα για 2 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τη σάλτσα

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις λίγο μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και το ξυλάκι κανέλας και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κατέβει η σάλτσα και να δέσει. Όταν είναι έτοιμη σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια.
  • Σερβίρουμε.