Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια από κιμά σόγιας

Θα τα λατρέψετε
Άπαιχτη συνταγή με σουτζουκάκια για όλα τα γούστα. Είναι ιδανικά για την περιόδος της Σαρακοστής ή ακόμα και για εσένα που είσαι βίγκαν. Θα τα λατρέψεις!
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς τυρί
Υλικά
- 1 κούπα κιμάς σόγιας
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 3/4 της κούπας χλιαρό νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/3 της κούπας ρεβιθάλευρο ή βρώμη χτυπημένη σε πολυκόφτη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 σάλτσα ντομάτας (500 ml)
- 1/2 κούπα νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. μελάσα
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κιμά σόγιας και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό.
- Κάνουμε ένα ανακάτεμα και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ρεβιθάλευρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κορν φλαουρ.
- Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μείγμα για 2 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη σάλτσα
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις λίγο μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και το ξυλάκι κανέλας και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κατέβει η σάλτσα και να δέσει. Όταν είναι έτοιμη σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα σουτζουκάκια.
- Σερβίρουμε.