ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απίστευτη μαρινάδα για πατάτες φούρνου

Πατάτες σαν λουκούμι

Αρωματικές πατάτες φούρνου με μέλι και μουστάρδα, για να λιώνουν στο στόμα σαν λουκούμι. Απόλαυσε με κρέας, σαλάτα ή ακόμα και σκέτες.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Τραγανές σαν τηγανητές: Μερακλήδικη συνταγή για πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και δεντρολίβανο

Υλικά

  • 7 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • χονδρό αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες καθώς θα τις ψήσουμε με τη φλούδα τους.
  • Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε ροδέλες, όχι όμως μέχρι κάτω στη βάση τους, έτσι ώστε να παραμείνει ενιαία κάθε πατάτα και να έχει σχήμα σαν ακορντεόν.
  • Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC.
  • Ανά διαστήματα με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις πατάτες τα υγρά που έχει το ταψί.
  • Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές