Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και ζαχαρούχο γάλα του δεκαλέπτου

Λιώνει στο στόμα
Άπαιχτη συνταγή για γλυκό ψυγείου με καραμέλα και ζαχαρούχο γάλα για όλες εκείνες τις φορές που σε πιάνει λιγούρα και έντονη επιθυμία για γλυκό. Γευστικότατο, ελαφρύ και δροσερό!
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και άλλα 3 υλικά
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
- 2 συσκευασίες μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
- Καραμελωμένα αμύγδαλα ( άλεσα ένα παστέλι μεγάλο με αμύγδαλα στο μούλτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
- Προσθέτουμε το γιαούρτι λίγο λίγο, και το ζαχαρούχο κι ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Σπάμε τα μπισκότα κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- Στρώνουμε το γλυκό σε ένα πυρέξ ή αποσπώμενη φόρμα ή τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να κόβεται σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και καραμέλα γάλακτος ή σιρόπι καραμέλας ή σιρόπι σοκολάτας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.( Εγώ πασπάλισα με χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρω με σιρόπι καραμέλας)