Νηστίσιμη και vegan η τυρόπιτα της τεμπέλας

Με ελάχιστες θερμίδες
H πιο εύκολη τυρόπιτα γίνεται με δύο τρόπους και είναι πεντανόστιμη. Ιδανική για περίοδο Σαρακοστής αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και φέτα έτοιμη σε 10′
Υλικά
- 100 γρ. φέτα νηστίσιμη
- 25 γρ. τυρί τριμμένο κίτρινο νηστίσιμο
- 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 3 κ.σ. νερό
- 3 κ.σ. νερό έξτρα
- 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
Εκτέλεση
- Άφησε τον λιναρόσπορο να μουλιάσει σε 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, το αλεύρι και το μείγμα λιναρόσπορου. Πρόσθεσε και το υπόλοιπο νερό και ανακάτεψε καλά.
- Θέλεις ένα στερεό μείγμα. Μετέφερε σε ταψάκι μέσα σε αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. (1ος τρόπος)
- Εναλλακτικά μπορείς να ψήσεις στην τοστιέρα ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για ακόμα πιο γρήγορο πρωινό ή και σνακ. (2ος τρόπος)