Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και φέτα έτοιμη σε 10′

Γεύση που μένει στο μυαλό
Λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε λίγα λεπτά. Ιδανική και για αρχάριους!
Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με ελιές και ντομάτα.
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μεσαία αυγά
- 100 ml γάλα πλήρες
- 500 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25χ35 , που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με ψωμί του τοστ
Η τυρόπιτα ήταν, είναι και θα είναι αγαπημένο παραδοσιακο φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και που σπάνια λείπει απο τα οικογενειακά τραπέζια.
Οι περισσότεροι στο άκουσμα του να φτιάξουν μια τυρόπιτα τρομάζουν γιατί έχουν στο μυαλό τους ότι είναι δύσκολη και μπελαλίδικη διαδικασία.
Γευτείτε επίσης: Γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι
Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή!
Υπάρχουν συνταγές, όπως είναι αυτή εδώ, που είναι εύκολες, απαιτούν λίγα υλικά και η γεύση τους είναι πραγματικά μοναδική.
Η τυρόπιτα με το ψωμί του τόστ είναι εδώ και θα σε κάνει να σου τρέξουν τα σάλια.
Υλικά
-
14 φέτες ψωμί του τοστ
-
80 γρ. Βούτυρο γάλακτος
-
1 συσκευασία σκληρό τυρί
-
150 γρ τσένταρ τριμμένο
-
3 αβγά
-
2 ποτήρια γάλα
-
1/2 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα
Εκτέλεση
-
Λιώνουμε το βούτυρο.
-
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε με φέτες ψωμιού. Τις αλείφουμε με βούτυρο.
-
Ανακατεύουμε τα τυριά, με το τυρί κρέμα.
-
Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά.
-
Απλώνουμε τα τυριά πάνω στο ψωμί, κρατώντας μια ποσότητα για την επιφάνεια.
-
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και το αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
-
Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
-
Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τυριά που έμειναν.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Πηγή: bovary.gr