Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με καρύδα και σαβαγιάρ

Θα σας τρέχουν τα σάλια μόλις το δοκιμάσετε!
Θέλετε να δοκιμάσετε ένα τέλειο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με καρύδα και σαβαγιάρ;
Τότε, μη χάνετε χρόνο και φορέστε αμέσως τη μαγειρική ποδιά σας για να ετοιμάσετε αυτήν την παρακάτω συνταγή!
Δείτε επίσης: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα
Είναι εύκολη, γρήγορη και η τα καλοκαιρινά της αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν.
Υλικά
-
2 πακέτα σαβαγιάρ
-
1 κρέμα μιλφέιγ
-
1 κουτάκι μόρφατ
-
2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη άχνη
-
1 λίτρο φρέσκο γάλα
-
1 κούπα ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα τετράγωνο τάπερ βρέχουμε μία στρώση σαβαγιάρ με φρέσκο γάλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μιλφέιγ ζαχαροπλαστικής με 600 ml φρέσκο γάλα και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα την μισή κούπα από το ινδοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε και στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα βρεγμένα σαβαγιάρ.
- Βρέχουμε ακόμη μία στρώση σαβαγιάρ με φρέσκο γάλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ παγωμένο το μόρφατ μαζί με την ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα σε σαντιγί. Σ
- τρώνουμε την σαντιγί πάνω από τα σαβαγιάρ και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πυρέξ.
Πηγή: daddy-cool.gr
Πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και κρέμα
Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ με γεύση ανανά είναι εξαιρετικά γευστικό, δροσερό και, φυσικά, πανεύκολο.
Θα χρειαστείτε λιγότερο από μια ώρα για να το φτιάξετε ενώ και τα υλικά που χρειάζεστε είναι πολύ λίγα!
Υλικά
Για 8 μερίδες
-
1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση ανανά (οι συσκευασίες συνήθως περιέχουν δύο φακελάκια – κρατάμε το δεύτερο για άλλο γλυκό)
-
250 ml (1 + 1/4 κούπας) καυτό νερό
-
250 ml (1 + 1/4 κούπας) κρύο νερό
-
190 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (π.χ. πτι μπερ, digestive κ.ά.), αλεσμένα σε σκόνη
-
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
-
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μπαβαρουάζ (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
-
500 ml (21⁄2 κούπες) φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
-
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
- Για το γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά, σε ένα μπολ αδειάζουμε τη σκόνη φρουί ζελέ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η σκόνη να διαλυθεί, προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το ζελέ να γίνει παχύρρευστο, αλλά όχι να στερεοποιηθεί εντελώς.
- Αφού περάσουν γύρω στα 45 λεπτά, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μπισκότου. Το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τη σκόνη κρέμας μπαβαρουάζ, προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
- Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος, ρίχνουμε το μισό από το παχύρρευστο ζελέ ανανά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το τσέρκι με τη βάση του γλυκού και αδειάζουμε εκεί την κρέμα που ετοιμάσαμε.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο ξανά και απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας το υπόλοιπο ζελέ ανανά.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν καλά η κρέμα και το ζελέ.
Πηγή: gastronomos.gr