Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με ψωμί του τοστ

Έτοιμη στο πι και φι !
Η τυρόπιτα ήταν, είναι και θα είναι αγαπημένο παραδοσιακο φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και που σπάνια λείπει απο τα οικογενειακά τραπέζια.
Οι περισσότεροι στο άκουσμα του να φτιάξουν μια τυρόπιτα τρομάζουν γιατί έχουν στο μυαλό τους ότι είναι δύσκολη και μπελαλίδικη διαδικασία.
Γευτείτε επίσης: Γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι
Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή!
Υπάρχουν συνταγές, όπως είναι αυτή εδώ, που είναι εύκολες, απαιτούν λίγα υλικά και η γεύση τους είναι πραγματικά μοναδική.
Η τυρόπιτα με το ψωμί του τόστ είναι εδώ και θα σε κάνει να σου τρέξουν τα σάλια.
Υλικά
-
14 φέτες ψωμί του τοστ
-
80 γρ. Βούτυρο γάλακτος
-
1 συσκευασία σκληρό τυρί
-
150 γρ τσένταρ τριμμένο
-
3 αβγά
-
2 ποτήρια γάλα
-
1/2 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα
Εκτέλεση
-
Λιώνουμε το βούτυρο.
-
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε με φέτες ψωμιού. Τις αλείφουμε με βούτυρο.
-
Ανακατεύουμε τα τυριά, με το τυρί κρέμα.
-
Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά.
-
Απλώνουμε τα τυριά πάνω στο ψωμί, κρατώντας μια ποσότητα για την επιφάνεια.
-
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και το αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
-
Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
-
Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τυριά που έμειναν.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Πηγή: bovary.gr
Όπως δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει: Θεσπέσια τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με πλούσια κρέμα και 2 διαφορετικά τυριά από το olivemagazine.gr. Ο δυόσμος, από τα πιο κλασικά μυρωδικά για τυρόπιτα, της δίνει υπέροχο άρωμα.
Υλικά
Για την πίτα
2 φύλλα σφολιάτα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί
Για τη γέμιση
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα, ζεστό
350γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, θρυμματισμένη
250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει ελαφρώς. Προσθέτετε το σιμιγδάλι πασπαλιστά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, και το καβουρδίζετε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα.
Βήμα 2
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής, έντονα και σταθερά ώστε η κάθε δόση να απορροφάται από το σιμιγδάλι πριν προσθέσετε την επόμενη. Στο τέλος θα έχετε μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα.
Βήμα 3
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να γίνει χλιαρή. Προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο, τα αβγά, το δυόσμο, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα βαθύ ταψάκι με διάμετρο 26εκ. και στρώνετε εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ως τη μέση τους. Αδειάζετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνετε στα τοιχώματα του ταψιού.
Βήμα 5
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας. Απλώνετε το μίγμα με ένα πινέλο και πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο.
Βήμα 6
Ψήνετε την πίτα για 1 ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσει και να γυαλίσει καλά η επιφάνειά της. Τη σερβίρετε χλιαρή.