ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Κολπατζής» ο Άκης Πετρετζίκης: Τυρόπιτα με μόνο 3 υλικά έτοιμη στο πιτς φυτίλι

Συνταγή που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 3 υλικά και 10 λεπτά από τον χρόνο σας, προκειμένου να φτιάξετε την παρακάτω τυρόπιτα του Άκη Πετρετζίκη.

AD: mytest

Υλικά

Tip: Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημειώστε όσα υλικά έχετε.

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Tip: Καθώς μαγειρεύετε, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε και ακολουθήστε τη συνταγή χωρίς να χαθείτε.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε πάνω το φύλλο σφολιάτας και την πατάμε με έναν πλάστη ώστε να γίνει λεία.
  • Βάζουμε στο μισό φύλλο σφολιάτας το τυρί κρέμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, τη ρίχνουμε στο τυρί κρέμα και κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο.
  • Πατάμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες τις σφολιάτας ώστε να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση στο ψήσιμο, και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.
  • Μεταφέρουμε τη πίτα σε ένα ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Τυρόπιτα της γιαγιάς Μαριώς: Αφράτη και χωρίς φύλλο – Με ελάχιστες θερμίδες και φθηνά υλικά

Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα σαν και αυτή της γιαγιάς Μαριώς! Είναι αφράτη χωρίς να έχει καν φύλλο κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Έχει ακόμα πιο λίγες θερμίδες από την κλασσική και περιέχει φθηνά υλικά!

Δείτε τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200ml. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 200γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ Gouda τριμμένη
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 350γρ. φέτα τριμμένη
  • 10κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1/4κ.γ. αλάτι
  • 1/2κ.γ. κοφτό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, τη Gouda, το κασέρι, τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αλείφουμε ένα σκεύος 15*25 αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα και ψήνουμε για 40’-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10’, κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.