Απλά ονειρικό: Το απόλυτο burger με λαχταριστό μπιφτέκι από κόκκινα φασόλια

Θα σας τρέχουν τα σάλια!
Υπάρχει ακόμα η λανθασμένη εντύπωση ότι το burger είναι ένα ανθυγιεινό, γρήγορο και πρόχειρο φαγητό γεμάτο λιπαρά και θερμίδες. Κι όμως ένα burger μπορεί να είναι θρεπτικό, μπορεί να είναι healhty και σίγουρα μπορεί να είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα που δεν θα σε βαρύνει αλλά θα σε ικανοποιήσει με τη νοστιμιά του. Το burger φασολιών της Madameginger.gr, έχει ένα ζουμερό μπιφτέκι, αρωματικό και γεμάτο φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνη από τα κόκκινα φασόλια Εδem και τον λιναρόσπορο και στέκεται άψογα ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια, σάλτσες και λάχανικά.
Συνταγή
Burger με ζουμερό μπιφτέκι από κόκκινα φασόλια
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Τα burger συντηρούνται πλασμένα και ωμά, καλυμμένα στο ψυγείο για 2 μέρες.
Δείτε επίσης: Μπαμπάτσικα μπιφτέκια με 1 κίνηση: Το αποτελεσματικό κόλπο για να γίνουν extra ζουμερά και απολαυστικά
Υλικά για τα μπιφτέκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
240 γρ. Κόκκινα Φασόλια Εδem (στραγγισμένα)
1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
1 ½ κ.σ. νερό
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
60 γρ. νιφάδες βρώμης
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον υλικά για το στήσιμο του burger
2 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση
1 ντομάτα, σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι, σε χοντρές ροδέλες
σάλτσα barbeque
¼ ματσάκι ρόκα
10-12 φύλλα σπανάκι baby
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
2) Ρίχνουμε τα στραγγισμένα Κόκκινα Φασόλια Εδem σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο και πολτοποιούμε για 3-4 στροφές, μέχρι να έχουμε πηχτό μείγμα με μικρά κομματάκια φασολιών. Μεταφέρουμε σε μπολ.
3) Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τον προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με το μαϊντανό, την καπνιστή πάπρικα, τη βρώμη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4) Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί πηχτή “ζύμη” για μπιφτέκια που να μπορούμε να πλάσουμε χωρίς να διαλύεται (εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα).
5) Πλάθουμε 2 μεγάλα μπιφτέκια ή 4 μικρά.
6) Βάζουμε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5-6 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά. Κατα τη διάρκεια ψησίματος χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μπιφτέκια να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.
7) Παράλληλα στο άλλο τηγάνι που ετοιμάσαμε το κρεμμύδι, ψήνουμε τις φέτες ντομάτας και του κρεμμυδιού με λίγο αλατοπίπερο (και έξτρα ελαιόλαδο αν χρειάζεται) κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
8) Ψήνουμε και τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά προς το τηγάνι, να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα. Στήνουμε τα burger αλείφοντάς τα με σάλτσα barbeque και βάζουμε εναλλάξ λίγα φύλλα ρόκας, σπανάκι, τις ψημένες φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού και τα μπιφτέκια φασολιών και σερβίρουμε.