Πεντανόστιμη στριφτή πατατόπιτα- Και νηστίσιμη και vegan

Απλά δοκίμασε την, είναι σοκ
Νηστεύεις και έχεις ξεμείνει από ιδέες για το τι να μαγειρέψεις; Η λύση είναι πατατόπιτα. Εύκολη συνταγή, ιδανική για νηστεία αλλά και για όσους είναι vegan. Θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια ενώ μπορείς να την γευστείς από το πρωινό έως το βραδινό σου γεύμα. Ότι καλύτερο και για κολατσιό στο σχολείο ή στο γραφείο!
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη σαλάτα με μαυρομάτικα – Ιδανική και για διατροφή
Υλικά
Για το φύλλο
- 750 γρ αλεύρι
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1 και 1/2 κγ. Αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 350 γρ χλιαρό νερό
Για την γέμιση
- 4-5 πατάτες βρασμένες
- 1 χούφτα άνηθο
- 1 κ.γ. δυόσμο
- 1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στην μέση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά τις γεμίσεις και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη καλά το πρώτο να γίνει όσο πιο λεπτό γίνετε και στην άκρη του βάζουμε από την γέμιση.
- Τυλίγουμε να γίνει μια λωρίδα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρογγυλό συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτιάξουμε ένα σαλιγκάρι.
- Αλείφουμε καλά την πίτα με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι εάν θέλουμε.
- Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Έτοιμη να την απολαύσεις!