ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγαπημένα και πανεύκολα μακαρόνια με τόνο, κάππαρη και φρέσκια ντομάτα

Έτοιμη σε χρόνο ντετέ!

Μυρωδάτη μακαρονάδα με τόνο, κάππαρη και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, η οποία είναι έτοιμη στο αψε σβήσε.

AD: mytest

Μόλις δοκιμάσετε την συνταγή, θα θέλετε να τη μαγειρεύετε κάθε μέρα, καθώς είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη!

Δείτε επίσης: Απίστευτη συνταγή για vegan μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 500 γρ. (1 πακέτο) σπαγκέτι
  • 600 γρ. τόνος κονσέρβας, κατά προτίμηση από γυάλινο βαζάκι με λάδι, χοντροθρυμματισμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (η φλούδα θα μείνει πάνω στον τρίφτη – την πετάμε)
  • 100 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας (δίνει ένταση στο φαγητό, αλλά, αν δεν μας αρέσει, δεν το βάζουμε)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, προτιμότερο καυτερή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τον τόνο, το σκόρδο, την ντομάτα και την κάππαρη και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, ίσα-ίσα να ζεσταθούν τα υλικά καλά και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
  • Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη «σάλτσα» τόνου.
  • Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, περιχύνουμε με το ξίδι (αν το βάλουμε) και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr