Νηστίσιμη σαλάτα με μαυρομάτικα – Ιδανική και για διατροφή

Πασπάλισε με μαϊντανό για έξτρα νοστιμιά
Μια ιδανική, πεντανόστιμη και άκρως θρεπτική συνταγή με μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Ιδανική για διατροφή αλλά και για την περίοδο της Σαρακοστής ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται σε vegan menu. Μία συνταγή, ένα συστατικό και μείναμε όλοι ευχαριστημένοι.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Θα το λιγουρεύεσαι και στον ύπνο σου: ΚΑΙ νηστίσιμο ΚΑΙ σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Υλικά
Για τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5΄.
- Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
- Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄ και προσθέτουμε αλάτι την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χρησιμοποιούμε μια σαλατιέρα και τα βάζουμε μέσα.
- Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Τα προσθέτουμε μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού στη σαλατιέρα.
- Χτυπάμε το λάδι και το ξίδι με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα.
- Περιχύνουμε και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα με ένα κουτάλι, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.
Μυστικά
- Ζεματάμε τα φασόλια για 5′ και πετάμε το νερό.
- Μπορείτε τη σαλάτα αυτή να την κάνετε ακόμα πιο πλούσια και να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας όπως ελιές ή μανιτάρια.