Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνες

Εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους
Μια πανέυκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για γλυκό ψυγείου με τον αγαπημένο συνδυασμό σοκολάτα και μπανάνα που θα λατρέψουν όσοι τη δοκιμάσουν.
AD: mytest
Δείτε επίσης: Άπαιχτο γλυκό ψυγείου 3 σε 1 : Νηστίσιμο, χορταστικό και άκρως διαιτητικό
Υλικά
Μερίδες: 8-10
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
- 1 συσκευασία μόρφατ
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 4 μπανάνες, ώριμες, μεσαίου μεγέθους
- 100 γρ. τρούφα
- 1 κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη
Εκτέλεση
- Για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ζαχαρούχο γάλα με τη μόρφατ, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί.
- Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα μπισκότα και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (για 2 ώρες).
- Πασπαλίζουμε το γλυκό με την τριμμένη σοκολάτα.
- Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ονειρικό γλυκό ψυγείου: Πανεύκολα σοκολατάκια καρύδας με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά
Αυτό το γλυκό ψυγείου θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Συνταγή για εύκολα σοκολατάκια καρύδας με μόλις 3 υλικά, καλύτερα και από τα αγοραστά που λιώνουν στο στόμα, με γέμιση από ινδοκάρυδο.
Υλικά
- 2μιση κούπες Ινδοκαρυδο
- 1 Ζαχαρούχο Γάλα
- 200 γραμμάρια Κουβερτούρα Γάλακτος
Εκτέλεση για τα εύκολα σοκολατάκια καρύδας με 3 υλικά
- Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο και το ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο μπολ με λαδόκολλα.
- Πατάμε το μείγμα και το κλείνουμε με μία διάφανη μεμβράνη.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 1 ώρα.
- Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το βάζουμε πάνω στον πάγκο εργασίας.
- Το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί και βουτάμε το κάθε κομμάτι ινδοκάρυδου μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε μία λαδόκολλα και τα χαράζουμε με μαχαίρι. Τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
Βγαίνουν περίπου 20 σοκολατάκια.