ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το αρχοντικό γλυκό της Ανατολής που έχει μέσα κοτόπουλο και θα σας ξετρελάνει

Το Ταούκ Γκιοσού μπορεί να σας φαίνεται λιγάκι περίεργο... αλλά είναι μοναδικό

Το Ταούκ Γκιοσού είναι ένα μοναδικό γλυκό που έρχεται κατευθείαν από την ανατολίτικη κουζίνα, διάσημο για την ιδιαιτερότητά του να περιέχει στα υλικά του αλεσμένο στήθος κοτόπουλου.

AD: mytest

Στα τουρκικά ταούκ σημαίνει κότα και γκιοσού σημαίνει στήθος, με αποτέλεσμα, όπως λέει και το όνομα του, να έχουμε ένα απολαυστικό έδεσμα με βάση του το στήθος κοτόπουλου.

Δείτε επίσης: Άπαιχτο γλυκό ψυγείου 3 σε 1 : Νηστίσιμο, χορταστικό και άκρως διαιτητικό

Η συνταγή του έχει ιστορική αξία και δεν το ονομάσαμε από μόνοι μας «αρχοντικό» αυτό το γλυκό.

Ακριβό γλυκό της εποχής του, κατάγεται από την Τουρκία, όπου το σέρβιραν στα κατά καιρούς σουλτανάτα του Τοπ Καπί και έτσι πέρασε στους Έλληνες της Ανατολής, Μικρασιάτες και Πολίτες.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, μην διστάσετε σκεπτόμενοι ότι το κοτόπουλο δεν έχει θέση στα γλυκά, άλλωστε το μαδάνε τόσο πολύ, ουσιαστικά το χωρίζουν σε πολύ λεπτές ίνες, που αποκλείεται να το καταλάβετε.

Μην χάνετε άλλο χρόνο!

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1400 γρ. γάλα
  • 100 γρ. πατατάλευρο (άμυλο πατάτας)
  • 180 γρ. ρυζάλευρο
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κοτόπουλο.
  • Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και μετά με τα δακτυλά μας το κόβουμε σε λεπτές ίνες.
  • Πλένουμε τις ίνες αλλάζοντας 4 φορές το νερό.
  • Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε φωτιά.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ρυζάλευρο και το πατατάλευρο και λίγο από το χλιαρό γάλα της κατσαρόλας.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
  • Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, παίρνουμε 5 κουταλιές από τη κρέμα και τις ανακατεύουμε στο σκεύος με το στήθος του κοτόπουλου.
  • Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κοτόπουλο με τη κρέμα.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά στη κατσαρόλα μέχρι η κρέμα μας να γίνει ελαστική.
  • Τοποθετούμε τη κρέμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια τα οποία τυλίγουμε σε ρολά με μια σπάτουλα.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Πηγή: bovary.gr