ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απίστευτη συνταγή για vegan μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Μια ιταλική must try συνταγή

Αγαπάτε τα μακαρόνια και ψάχνετε να βρείτε μια πεντανόστιμη vegan συνταγή για να απολαύσετε;

AD: mytest

Είστε στο σωστό σημείο!

Δείτε επίσης: Δε θα χάσετε: Νηστίσιμα μακαρόνια με σάλτσα ταραμά

Η vegan μακαρονάδα με κιμά μανιταριών, χωρίς γλουτένη με περίπου 478 θερμίδες ανα μερίδα, έχει ερθει να κλέψει τις καρδιές σας.

Υλικά 

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 500 γρ. πορτομπέλο μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά το νερό, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σπαγγέτι, βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε κάθετες φέτες, προσέχοντας να μην είναι πολύ λεπτοκομμένες γιατί θα μικρύνουν όταν τις σοτάρουμε και θα χαθούν μέσα στη σάλτσα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να εξατμιστούν όλα τους τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα σπαγγέτι το κιμά μανιταριών, πασπαλίζοντας με τυρί της επιλογής μας.

Για το σερβίρισμα: vegan τυρί τριμμένο

Tip για το μαγείρεμα των μανιταριών: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος μανιτάρια μας αρέσουν καλύτερα. Προσοχή όμως στο σοτάρισμα των μανιταριών. Θέλουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε τον πελτέ.

Πηγή: giorgostsoulis.gr