Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου – Νηστίσιμο, σοκολατένιο και διαίτης

Θα το λατρέψετε
Η περίοδος της Σαρακοστής έχει φτάσει και εσύ έχεις ξεκινήσει νηστεία; Είσαι όμως και λάτρης των γλυκών και δε μπορείς να αντισταθείς στους πειρασμούς; Σου έχουμε την ιδανική συνταγή για να λύσεις το πρόβλημα σου χωρίς να νιώθεις τύψεις. Είναι νηστίσιμο, σοκολατένιο και πάνω από όλα δεν παχαίνει!
AD: mytest
Διαβάστε περισσότερα: Θεϊκοί νηστίσιμοι φακοκεφτέδες με 5 υλικά!
Σοκολατένιο γλυκάκι διαίτης ψυγείου με χουρμάδες, καρύδι, κάσιους χωρίς ζάχαρη και νηστίσιμο
Υλικά
- 150 γρ. κακάο
- 80 γρ. φυστικοβούτυρο
- 180 ml γάλα αμυγδάλου
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή 30 σταγόνες υγρή στέβια
- 120 γρ. κάσιους
- 200 γρ. χουρμάδες αποξηραμένοι απύρηνοι κομμένοι
- 50 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα η 50 γρ. kellogg’s all bran ολικής
- 1 σφηνάκι κονιακ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το φυστικοβούτυρο σε μπεν μαρί: Το βάζουμε σε ένα μπολ, τοποθετούμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρόλι, με λίγο νερό που βράζει. *Σημείωση: το νερό που βράζει, δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ το μέλι, το σιρόπι αγαύης ή την υγρή Στέβια, το γάλα αμυγδάλου, το κακάο κοσκινισμένο, ομογενοποιούμε ανακατεύοντας απαλά.
- Ενώνουμε το μείγμα αυτό με τα κάσιους και τα καρύδια χοντροαλεσμένα στο multi και τους χουρμάδες. Ανακατεύουμε το μείγμα, με σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί, και το πατάμε καλά, να ισιώσει και να μην έχει κενά, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 4 ώρες ή αν βιαζόμαστε για μισή ώρα στην κατάψυξη και θα είναι έτοιμο για άμεση κατανάλωση.