ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περίσσεψε μπακαλιάρος; Αξιοποιήστε τον φτιάχνοντας λαχταριστά και νηστίσιμα μπιφτέκια

Μούρλια!

Περίσσεψε μπακαλιάρος από την 25η Μαρτίου; Αξιοποιήστε τον μαγειρεύοντας ζουμερά και λαχταριστά μπιφτέκια με κιμά από το ψάρι και κυρίως νηστίσιμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπακαλιαρόπιτα.

AD: mytest

Υλικά

  • Μπακαλιάρος 500 γραμμάρια φιλέτο
  • Πατατες 500 γραμμάρια
  • Μαιντανος 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
  • Αυγα 1
  • Λεμονι Ξύσμα από 1
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο Περίπου 350 ml

Για το αλεύρωμα

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Περίπου 250 γραμμάρια

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σουρώνουμε και τις επιστρέφουμε στο σκεύος. Τις λιώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ταψί με λαδόκολλα.

Το λαδώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ίσα ίσα να ψηθεί. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει λίγο το κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια, σαν φλοίδες.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τον μπακαλιάρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το χτυπημένο αυγό. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά, χωρίς όμως να λιώσουμε τελείως το ψάρι.

Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο δίσκο ή ταψάκι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις από πάνω και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, για να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο τηγάνισμα.

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.