ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τέλος στις λιγούρες σου

Λιγουρεύτηκες γλυκό ψυγείου αλλά είναι περίοδος Σαρακοστής και νηστεύεις; Η λύση είναι μία! Πανεύκολη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με επικάλυψη σοκολάτας για να γλυκαθείς χωρίς τύψεις. 

AD: mytest

Διαβάστε επίσης:  Το απόλυτο νηστίσιμο & vegan σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου

Για το σιμιγδαλένιος χαλβά με σοκολάτα

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 2½ φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα

  • Λίγη λιωμένη σοκολάτα
  • Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη.
  • Χρειάζεται καθαρό βούτυρο για πλούσια γεύση.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες, που δίνουν έξτρα γεύση.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Με την κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο μείγμα. Προσοχή γιατί πετάγεται και καίει πολύ!
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.