Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τέλος στις λιγούρες σου
Λιγουρεύτηκες γλυκό ψυγείου αλλά είναι περίοδος Σαρακοστής και νηστεύεις; Η λύση είναι μία! Πανεύκολη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με επικάλυψη σοκολάτας για να γλυκαθείς χωρίς τύψεις.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο νηστίσιμο & vegan σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου
Για το σιμιγδαλένιος χαλβά με σοκολάτα
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
- 2½ φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Για το γαρνίρισμα
- Λίγη λιωμένη σοκολάτα
- Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη.
- Χρειάζεται καθαρό βούτυρο για πλούσια γεύση.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.
- Προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες, που δίνουν έξτρα γεύση.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Με την κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο μείγμα. Προσοχή γιατί πετάγεται και καίει πολύ!
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.