ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φάβα του Αιγαίου: Συνταγή με 2 υλικά, έτοιμη σε χρόνο dt για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Πανεύκολο πιάτο και πεντανόστιμο, που θα σου λύσει τα χέρια

Θες το πιο γρήγορο και συνάμα νόστιμο πιάτο για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας; Τότε είσαι στο σωστό άρθρο.

AD: mytest

Με εξαιρετικά λίγα υλικά αλλά και χρόνο, η φάβα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σου λύσει τα χέρια! Παράλληλα, Τα 4 καλύτερα στέκια στην Αθήνα για να απολαύσεις νόστιμα θαλασσινά την Καθαρά Δευτέρα

Υλικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1½ lt νερό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • 2 ξερά άνυδρα κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 4-5 ντοματίνια βελανίδια (μακρόστενα)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη φάβα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με νερό.

Αφήνουμε 30 λεπτά να μουλιάσει.

Τη στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε μία κατσαρόλα πλασοτέ με χοντρή βάση.

Ρίχνουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια με το θυμάρι και αφήνουμε για 7-8 λεπτά να γυαλίσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό.

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφαιρούμε το θυμάρι και σιγοβράζουμε.

Κάθε τόσο ξαφρίζουμε το σκούρο αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερό είναι το όσπριο). Δεν ανακατεύουμε όσο σιγοβράζει γιατί πιάνει.

Αφήνουμε σχεδόν να λιώσει από το βράσιμο.

Αλατίζουμε προς το τέλος του βρασμού.

Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ.

Πηγή: argiro.gr