Τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ελληνικό τσίζκεικ που θα λατρέψετε
Πεντανόστιμο και εύκολο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Για όσους λατρεύουν το λεμόνι, αυτή η συνταγή θα τους ξετρελάνει.
AD: mytest
Διαβάστε επίσης: «Παραδεισένιο» γλυκό ψυγείου εκλέρ με μόνο 5 υλικά – Έτοιμο σε 10 λεπτάκια
Για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
- 750 γρ. ανθότυρο κρέμα
- 3 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)
Για το γαρνίρισμα
- Γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Για το τσίζκεικ
- Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
- Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
- Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.
- Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
- Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.
- Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.