ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό να κόψουμε; Το απόλυτο και πανεύκολο cheesecake για το «σβήσιμο» μετά την Τσικνοπέμπτη

Η τέλεια συνταγή μετά το ψήσιμο

Η Τσικνοπέμπτη είναι η απόλυτη ημέρα των ανθρώπων, που λατρεύουν το κρέας, όμως πάντοτε υπάρχει και… λίγος χώρος για ένα γλυκό. Το cheesecake ενδέχεται για αυτή την περίπτωση και σας προσφέρουμε τη συνταγή για το πώς θα «σβήσετε», μετά την κρεατοφαγία.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Το χρυσό tip της Τσικνοπέμπτης: Αυτό είναι το αλάνθαστο μυστικό για ψήσιμο στο μπάρμπεκιου

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • μαρμελάδα βατόμουρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c.
  • Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ταψί με στρογγυλό τσέρκι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα τυριού, ξεφορμάρουμε το cheesecake και σερβίρουμε κρύο.

Ένα ορεκτικό που λιώνει στο στόμα: Στριφτή τυρόπιτα με μανούρι και μέλι

 Το χρυσαφένιο φύλλο και η νόστιμη τυρένια γέμιση της σε συνδυασμό με το θυμαρίσιο μέλι θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (10-11 φύλλα)
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 50ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορους
  • 3 κουτ. σούπας καλό θυμαρίσιο μέλι

Για τη γέμιση

  • 3 αβγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
  • 500γρ. μανούρι θρυμματισμένη
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα, χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με ένα πιρούνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το δυόσμο, το μέλι, λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 2
Για την πίτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28εκ. Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη μία στενή άκρη του απλώνετε δύο τρεις κουταλιές της σούπας από τη γέμιση. Τυλίγετε προσεκτικά το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας στην πορεία τις πλαϊνές του πλευρές προς τα μέσα για να εγκλωβίσετε τη γέμιση. Μεταφέρετε προσεκτικά το ρολό στο ταψί, κυκλικά στην περιφέρειά του. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, τοποθετώντας τα ρολά στο ταψί κυκλικά, σαν σαλιγκάρι.
Βήμα 3
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε τα ρολά με το μίγμα. Πασπαλίζετε με τους παπαρουνόσπορους και το σουσάμι και ψήνετε την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Βήμα 4
Σε μπρίκι ζεσταίνετε ελαφρώς το μέλι. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και τη σερβίρετε ζεστή περιχυμένη με λίγο από το μέλι.