Λαχταριστή τυρόπιτα σε 10′: Πανεύκολη και οικονομική συνταγή που «λιώνει» στο στόμα

Μοναδική γεύση!
Μία εναλλακτική συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με γιαούρτι, τυρί και αλλαντικά. Είναι εύκολη στη προετοιμασία και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα Νάξου.
AD: mytest
Υλικά
- 3 αυγά
- Αλάτι-Πιπέρι
- 200 ml γάλα
- 100 ml λάδι
- 200 γρ αλεύρι
- 15 γρ μπέικιν
- 70 γρ ελιές
- 200 γρ αλλαντικά
- 1 ντομάτα
- 200 γρ κίτρινο τυρί
- Ρίγανη
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Έχεις τυριά που περίσσεψαν; Φτιάξε αυτή τη μοναδική πίτα ακόμα και για μεσημεριανό μέσα σε χρόνο dt
Δε θα χρειαστεί ποτέ να ξαναπετάξεις τυριά που έχουν περισσέψει και πρόκειται να χαλάσουν, αντιθέτως θα τα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.
Δείτε επίσης: Αλεύρι, φέτα και τσίπουρο: Η ελληνική «πίτα του τεμπέλη» είναι το πιο γρήγορο και γευστικό σνακ που θα φας ποτέ
Μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα ακόμα και για μεσημεριανό
Υλικά για ταψί 30x10
Για το φύλλο:
✔️ 450 γρ φύλλο
✔️ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το φύλλο
Για τη γέμιση:
✔️200 γρ φέτα της επιλογής σας
✔️300 γρ τριμμένο τυρί ή διάφορα τυριά
✔️4 κ.σ βούτυρο
✔️7 κ.σ αλεύρι
✔️850 ml γάλα
✔️1 αυγό
✔️1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
✔️φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 C στον αέρα
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ξεκινάμε πολύ καλό ανακάτεμα
3. Το γάλα καλό θα είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα
3. Μόλις αρχίσει να πήζει αφαιρούμε από το μάτι τη μπεσαμέλ και ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα τυριά
4. Παίρνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια και το απλώνουμε με τα χέρια ή με ένα πινέλο. Και ξεκινάμε να απλώνουμε τα φύλλα μας. Σε κάθε στρώση φύλλου ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αυτό θα βοηθήσει το φύλλο να ψήθεί καλύτερα, να γίνει τραγανή και να δώσει έξτρα γεύση
5. Στη βάση πάντα βάζω 3-4 φύλλα. Ρίχνουμε στη γέμιση το αυγό μέσα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί μας και τοποθετούμε ακόμα μερικά φύλλα από πάνω, περίπου 4-5. Κλείνουμε καλά τις γωνίες, ρίχνουμε ελαιόλαδο, χαράζουμε τη πίτα μας σε κομμάτια και ψήνουμε για 40-50′ ανάλογα το φούρνο, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα