Ιδανική συνταγή για σαλάτα με πένες και τόνο

Αρωματική μακαρονοσαλάτα με τόνο
Συνταγή: Αρωματική μακαρονοσαλάτα με τόνο, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Νόστιμη και χορταστική!
AD: mytest
Σας έχουν περισσέψει στο ράφι της κουζίνας σας μακαρόνια και δε ξέρετε πως να τα μαγειρέψετε; Να μια συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι νοικυρές.
Διαβάστε επίσης, Νηστίσιμος μουσακάς: Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που απογειώνεται με ένα μυστικό μυρωδικό
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 200 γρ. μαγιονέζα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 200 γρ. τόνο, σε κονσέρβα
- 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε κάθετες λωρίδες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 120 γρ. αρακά, βρασμένη
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente. Σουρώνουμε τις πένες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις πένες, τον τόνο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τον αρακά και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, και σερβίρουμε.
Η τέλεια τυρόπιτα με 4 τυριά, έτοιμη σε 1 ώρα!
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για πρωινό. Μία εύκολη και άκρως γευστική πρόταση για μικρούς και μεγάλος!
Υλικά
- 150γρ. φέτα
- 500γρ. ανθότυρο
- 200γρ. γραβιέρα
- 150γρ. μανούρι
- 4 αβγά
- 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
- 150 ml γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι,
- πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
- Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
- Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.