ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βελούδινη τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση και γεύση που «στοιχειώνει» το μυαλό

Συνταγή που δεν θα αντισταθεί κανείς

Βελούδινη τυρόπιτα με αφράτη υφή και κρεμώδη γέμιση μόνο με 6 υλικά και έτοιμη σε χρόνο μηδέν. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια της γιαγιάς.

AD: mytest

Υλικά

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • 400 γρ.αλευρι+όσο χρειαστεί μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη χωρίς να κολλάει.

Γέμιση

  • 400 γρ.φετα,100 γρ.μυζηθρα η ότι τυρί θέλετε
  • 130 γρ.βουτυρο λιωμένο
  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο

Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου εστία πάνω κάτω στο πρώτο κάτω ράφι του φούρνου.

Όταν ψηθεί την γυρνάμε ανάποδα σε ξύλινη βάση.

Χρυσαφένια τυρόπιτα «μπατζίνα» με φέτα, μανούρι και καλαμποκάλευρο έτοιμη στο πι και φι

Πανεύκολη τυρόπιτα με χυλό αντί για φύλλο ή αλλιώς η περίφημη «μπατζίνα». Μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο που χαρίζει ελαφριά γλύκα και χρυσαφένιο χρώμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με αυγά και γιαούρτι.

Υλικά

  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο + επιπλέον για το ταψί
  • λίγο αλάτι
  • νερό ζεστό (περίπου 2 κούπες)
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κρασοπότηρο επιπλέον
  • 250 γρ. φέτα, σε τρίμμα
  • 150 γρ. μανούρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, για το ταψί

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε μπατζίνα με καλαμποκάλευρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C και έπειτα βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα τυριά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και περιχύνουμε με το κρασοπότηρο ελαιολάδου.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr