ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο του 10λεπτου: Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, έτοιμη στο άψε σβήσε

Καμία ταλαιπωρία

Χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πολλά, ανοίγεις το ψυγείο, παίρνεις τα απαραίτητα και με μία εύκολη συνταγή έχεις έτοιμη τυρόπιτα!

AD: mytest

Δείτε επίσης: Μαμαδίστικη τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φέτα και ανθότυρο έτοιμη σε 10′

Υλικά 

Για την τυρόπιτα

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Εκτέλεση

Για το μείγμα

Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά

Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.

Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Τα βήματα είναι τέσσερα!

Πρώτο, φτιάχνεις το χυλό που είναι ουσιαστικά μια γέμιση, με απλά υλικά.

Δεύτερο απλώνεις τη γέμιση στο ταψί.

Τρίτο ψήνεις.

Τέταρτο ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!

Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγή. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

Ανακάτεψε τα αυγά με γιαούρτι και έριξε από πάνω τυρί – Σε 5′ είχε έτοιμη την πιο νόστιμη πίτα που δοκίμασε ποτέ

Αλευρόπιτα με γιαούρτι, αυγά και φέτα έτοιμη σε χρόνο dt.

 Γιατί να επιλέξετε τη συγκεκριμένη συνταγή; Γιατί είναι πανεύκολη, πολύ γρήγορη, με λίγα υλικά, και πολύ χορταστική! Αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με αλλαντικά.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ένα κουπάκι)
    νερό (το μετράμε με το κουπάκι του γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή αγελαδινό (ή όσο θέλουμε)
  • 100 γρ. λάδι για το ταψί
  • άνηθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεγάλο και το βάζουμε μόνο του στον φούρνο στους 200οC να κάψει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα κουπάκι γιαουρτιού νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε τον χυλό μας.
  • Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο αφού έχει κάψει καλά, περιχύνουμε τον χυλό μας να πάει παντού, ρίχνουμε παντού το τυρί μας και εάν θέλουμε λίγο άνηθο(ή άλλο αρωματικό) και λίγο λουκάνικο (Φρανκφούρτης όχι χωριάτικο για να μην πέσει βαρύ στο στομαχάκι των παιδιών σας).
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια
  • Τέλος, ψήνουμε στους 200οC για 30-40 λεπτά ή ώσπου να πιάσει χρυσή κρούστα.