ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Με 2 κινήσεις και έτοιμη σε 10΄

Ο,τι πρέπει για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Παράλληλα, δείτε εδώ μία συνταγή για χορταστική τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και κρεμώδη γέμιση 3 τυριών

AD: mytest

Υλικά συνταγής:

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Πηγή: sintayes.gr

Μαμαδίστικη τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με φέτα και ανθότυρο έτοιμη σε 10′

Μαμαδίστικη τυρόπιτα από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με βουτυράτη γέμιση από 2 τυριά. 

Υλικά

Για την ζύμη

  • 630 γρ. αλεύρι (για πίτες)
  • 320 ml περίπου νερό (χλιαρό)
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξύδι (λευκό)
  • 10 γρ. αλάτι

Για την γέμιση

  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα)
  • 200 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τα φύλλα

  • 250 γρ. καθαρό

Εκτέλεση

Η ζυμη

  • Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο της κουζινομηχανής για 5 λεπτά. Αν δεν έχετε κουζινομηχανή ζυμώνετε με τα χέρια.
  • Είναι έτοιμη όταν καθαρίσει το μπολ, είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
  • Την χωρίζουμε στα 2 και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
  • Αφήνουμε στην άκρη, να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Το μεγαλύτερο κομμάτι θα μπει κάτω και το άλλο από πάνω.

Φυλλο

  • Ανοίγουμε ένα και ρίχνουμε βούτυρο λιωμένο.
  • Αλείφουμε με πινέλο να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε από αριστερά και δεξιά το φύλλο και ρίχνουμε πάλι βούτυρο.
  • Αλείφουμε με το πινέλο να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε πάλι από αριστερά και δεξιά και ρίχνουμε βούτυρο και αλείφουμε πάλι με πινέλο.
  • Κλείνουμε και έχουμε ένα μακρόστενο πακέτο.
  • Αλείφουμε με βούτυρο που έχει το πινέλο και κλείνουμε το πακέτο.
  • Έτσι έχουμε ένα τετράγωνο πακέτο.
  • Το βάζουμε σε σακουλάκι κουζίνας και το κλείνουμε καλά.
  • Βάζουμε το πακέτο στο ψυγείο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη ζύμη.
  • Σε αυτό το στάδιο η ζύμη μπορεί να μείνει στο ψυγείο από 2 ώρες έως 5 μέρες, εγώ τα συντηρώ στο συρτάρι που έχει ψύξη.
  • Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
  • Βουτυρώνουμε και βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το στρώνουμε χορευτά και τσαλακωτά πάνω στη γέμιση.
  • Κλείνουμε την πίτα γύρω γύρω τσιμπώντας τις ενώσεις.
  • Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε την χορευτή πίτα σε 16 κομμάτια.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το ψήσιμο

  • Βάζουμε την πίτα με το αντικολλητικό χαρτί στην λαμαρίνα στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε, στους 200ºC για 40 λεπτά.
  • Ψήνουμε πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και πως ψήνει. Τόση ώρα χρειάστηκε ο φούρνος μου γιατί είναι δυνατός.

Η πίτα βγαίνει λεπτή με πολύ τραγανό φύλλο.

Πηγή: argiro.gr