ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια: Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με μουστάρδα και λεμόνι – Τα 6 βήματα

Πεντανόστιμο και ζουμερό!

Όταν μαγειρεύετε καθημερινά, το πιο δύσκολο είναι να βρείτε ένα φαγητό που να αρέσει σε όλη την οικογένεια. Η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, που όλοι θα λατρέψουν, είναι η συνταγή για κοτόπουλο με μουστάρδα και λεμόνι.

AD: mytest

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή εκτός από λάδι, αλάτι και πιπέρι, χρειάζεστε μόνο κοτόπουλο, μουστάρδα και λεμόνι. Μπορείτε να φτιάξετε το νόστιμο αυτό φαγητό από το μεσημέρι και να το αφήσετε στο ψυγείο μέχρι το βράδυ. Για να μαρινάρετε το κοτόπουλο αρκούν μόνο 30 λεπτά. Έτσι, θα έχετε χρόνο για να ετοιμάσετε τα συνοδευτικά της αρεσκείας σας, πριν μαγειρέψετε το κοτόπουλο.

Δείτε επίσης: Από πορτοκάλι μέχρι μέλι και ξύδι: Αυτές είναι οι καλύτερες μαρινάδες για να απογειώσεις τη γεύση του κοτόπουλου

Συνταγή για νόστιμο κοτόπουλο με μουστάρδα και λεμόνι

Κοτόπουλο με μουστάρδα και λεμόνι

Υλικά

Για 4 μερίδες, θα χρειαστείτε:

  • 680 γρ. φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού και 1 κ.γ. ξύσμα (από 1 λεμόνι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 60 ml + 30 ml λάδι χωρισμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάλτε κάθε φιλέτο κοτόπουλου ξεχωριστά σε μια σακούλα για τρόφιμα και χτυπήστε το με ένα σφυρί μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο πάχος, περίπου 1 εκ.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τη μουστάρδα με μέλι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο (προαιρετικά) και τα 60 ml λάδι.
  3. Φυλάξτε 3 κ.σ. από τη μαρινάδα (θα το χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα) και ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα στη σακούλα με το κοτόπουλο. Κλείστε τη σακούλα και γυρίστε την για να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 8 ώρες.
  4. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα 30 ml λάδι.
  5. Όταν ζεσταθεί το λάδι, βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, τινάξτε την περιττή ποσότητα μαρινάδας και βάλτε το στο τηγάνι.
  6. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Γυρίστε το και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.