ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν θα περισσέψει κομμάτι: Η πιο χορταστική τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και κρεμώδη γέμιση 3 τυριών

Σκέτη «αμβροσία»

Λαχταριστή τυρόπιτα με γέμιση από φέτα, μανούρι και ανθότυρο και τυλιγμένη με κρατσανιστό κανταΐφι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

AD: mytest

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. βούτυρο (για άλειμμα ταψιού)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γάλα + 2 αυγά (μείγμα για να περιχύσουμε το κανταΐφι πριν το ψήσουμε)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:




Θα σας «σπάσει τη μύτη»: Αρωματική τυρόπιτα με κρεμμυδάκια και άνηθο – Έτοιμη σε 30′

Η τυρόπιτα έχει ξεχωριστή θέση στη κάρδια μας και στα οικογενειακά τραπέζια, από τα οποία δεν λείπει ποτέ. Το ωραίο είναι να πειραματιζόμαστε και να βρίσκουμε νέες εναλλακτικές για την αγαπημένη μας πίτα, όπως η σημερινή πρόταση.

Αρωματική τυρόπιτα με άνηθο και κρεμμυδάκια. Παράλληλα, δείτε την θεσπέσια συνταγή για σερραϊκή μπουγατσοτυρόπιτα με φέτα και σιμιγδάλι.

Υλικά

  • 700gr Χωριάτικο φύλλο
  • 1⁄2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρόκος αυγού

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • πιπέρι
  • άσπρο μαυροκούκι και σουσάμι

Τυρόπια με κρεμμυδάκια και άνηθο

Διαδικασία

  • Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Υστερα προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο και μπόλικο πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά και τα αναμειγνύετε με τη γέμιση.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C με αντιστάσεις. Στρώνετε τα τέσσερα φύλλα σε ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με μπόλικο λάδι και αδειάζετε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα άλλα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά. Σουρώνετε κατά μήκος (σαν φυσαρμόνικα) τα δύο τελευταία φύλλα και τα τοποθετείτε πάνω στην πίτα.
  • Ανακατεύετε τον κρόκο με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζετε με άφθονο σουσάμι και μαυροκούκι.
  • Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή θέση για περίπου 45 – 50 λεπτά. Μετά τα 20 πρώτα λεπτά, σκεπάζετε την πίτα με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να συμπληρωθούν 40 λεπτά από την αρχή του ψησίματος. Έπειτα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ολοκληρώνετε το ψήσιμο με το ταψί ξεσκέπαστο.