ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χωριάτικα μπιφτέκια: Η «γιαγιαδίστικη» συνταγή με μουστάρδα – Έτοιμα στο πιτς φιτίλι

Πιο αφράτα και ζουμερά από ποτέ!

Δοκιμάστε την συνταγή για χωριάτικα μπιφτεκάκια της γιαγιάς και θα πάθετε πλάκα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το τραπέζι και για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας.

AD: mytest

Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη και γρήγορη που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα πετύχετε μπιφτέκια «τζι τζι»: Η «χρυσή» κίνηση για να μην κολλήσουν ποτέ ξανά στο ταψί

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 4-5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Λίγη μουστάρδα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξίδι
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • Ρίγανη / Μαϊντανός
  • Λίγο νεράκι

Η συνταγή για τα χωριάτικα μπιφτεκάκια της γιαγιάς

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο τέλος για να γίνει το μείγμα μας αφράτο.
  • Πλάθουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
  • Προσωπικά τα βάζω σε λαδόκολλα και ψήνω για περίπου 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Φτιάξτε αυτή την δεύτερη συνταγή για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
  • 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
  • 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. νισεστέ

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
  • Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
  • Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
  • Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
  • Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.