Χωριάτικα μπιφτέκια: Η «γιαγιαδίστικη» συνταγή με μουστάρδα – Έτοιμα στο πιτς φιτίλι

Πιο αφράτα και ζουμερά από ποτέ!
Δοκιμάστε την συνταγή για χωριάτικα μπιφτεκάκια της γιαγιάς και θα πάθετε πλάκα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το τραπέζι και για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας.
AD: mytest
Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη και γρήγορη που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα πετύχετε μπιφτέκια «τζι τζι»: Η «χρυσή» κίνηση για να μην κολλήσουν ποτέ ξανά στο ταψί
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 4-5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
- 1 αυγό
- Λίγη μουστάρδα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ξίδι
- Αλάτι / Πιπέρι
- Ρίγανη / Μαϊντανός
- Λίγο νεράκι
Η συνταγή για τα χωριάτικα μπιφτεκάκια της γιαγιάς
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο τέλος για να γίνει το μείγμα μας αφράτο.
- Πλάθουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Προσωπικά τα βάζω σε λαδόκολλα και ψήνω για περίπου 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Φτιάξτε αυτή την δεύτερη συνταγή για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αβγό
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
- 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
- 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
- Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
- Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
- Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.