Δε θα μείνει ούτε κομμάτι: Αφράτο και δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότο – Έτοιμο σε ένα τεταρτάκι!

Σκέτη κόλαση!
Πρόκειται για ένα γλυκό που λιώνει σαν αφρός στο στόμα και είναι τόσο δρόσερο! Από αυτο το μπισκοτογλυκό δεν θα μείνει κομμάτι στη πιατέλα.
Μια συνταγή για μια φανταστική, εύκολη και πολύ γρήγορη μπισκοτένια τούρτα. Ένα υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βρέθηκε η συνταγή γλυκού ψυγείου για…τεμπέλιδες – Τόσο απλή που δεν γίνεται να βαρεθείτε
Υλικά συνταγής
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ μαργαρίνη
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κ.σ κορν φλάουρ
- 10 κ.σ ζάχαρη
- 100γρ κουβερτούρα
- 2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
- λίγο κονιάκ
- λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι (προεραιτικά)
- τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα *
Η συνταγή για το πιο ονειρικό γλύκισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρήσει ανάμεσα στα μπισκότα). Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς
*Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας [λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κουβερτούρες με λίγο γάλα]
Περίσσεψε τσουρέκι από τις γιορτές; Το γλυκό ψυγείου με 5 υλικά για να το αξιοποιήσετε έξυπνα
Το τσουρέκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκά στη χώρα μας. Στις γιορτές δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι και δεν είναι τυχαίο πως το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με μελομακάρονα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου μας μένουν μεγάλες ποσότητες από τσουρέκι στο σπίτι και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Ακόμη κι αν έχει μπαγιατέψει, μη το πετάξεις αφού μπορείς να φτιάξεις νόστιμα γλυκά με τα leftovers.
Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με τσουρέκι
Υλικά
- υπολείμματα από τσουρέκι
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου
- 1 κ.σ. κακάο σκόνη
- ½ σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι ή λικέρ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τους κύβους τσουρεκιού στον πολυκόφτη και τους θρυμματίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
- Αδειάζουμε τα ψίχουλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν αν σχηματίζονται μικρές φουσκάλες στις άκρες.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό να λιώσει ελαφρά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί εντελώς .
- Αδειάζουμε την γκανάς πάνω από τα leftovers τσουρεκιού και ανακατεύουμε πολύ καλά για να σχηματίσουμε την ζύμη για τα τρουφάκια.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι και ανακατεύουμε να μοιραστεί παντού. Τοποθετούμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
- Με ένα κουταλάκι κόβουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία απλώνουμε σε έναν δίσκο.
- Απλώνουμε την τρούφα, ή το κακάο, η τους ξηρούς καρπούς σε ένα ρηχό πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα για την επικάλυψη σε μπεν μαρί και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καλαμάκι, βουτάμε ένα – ένα τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα.
- Αμέσως μετά τα τοποθετούμε μέσα στο πιάτο με την τρούφα ή τους ξηρούς καρπούς μέχρι να καλυφθούν γύρω –γύρω και τα ακουμπάμε σε δίσκο καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Καλή απόλαυση!