ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περίσσεψαν μακαρόνια στο ψυγείο; Αξιοποιήστε τα σε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσετε

Θυμίζει παραλλαγή ομελέτας και θα ξετρελάνει όποιον τη δοκιμάσει

Πριν από αρκετά χρόνια τα ζυμαρικά ήταν το πιο δημοφιλές γρήγορο φαγητό της Ναπολιτάνικης εργατικής τάξης που μετά βίας μπορούσε να αγοράσει ελάχιστα προϊόντα για να μαγειρέψει.

AD: mytest

Οι Ιταλοί φημίζονται για την δημιουργικότητά τους και δεν είναι τυχαίο πως επινόησαν έναν πολύ γευστικό τρόπο για να φτιάξουν μακαρονάδες με πολύ απλά, οικονομικά υλικά. Αυτό που έκαναν είναι να αναμείξουν αυγά και μακαρόνια φτιάχνοντας ένα είδος ομελέτας (την frittata), την οποία αξίζει να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα περισσέψουν σπαγγέτι στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για κολασμένη σάλτσα κιμά στα μακαρόνια.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα μακαρόνια που περίσσεψαν

H συνταγή για frittata di pasta

Υλικά

  • Θαλασσινό αλάτι
  • 1 κιλό σπαγγέτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1¼ φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι σαλάμι σε κύβους
  • 170 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε τα μέχρι να γίνουν al dente.
  • Στράγγισε τα ζυμαρικά και ρίξε τα ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας το βούτυρο.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τα αυγά, μια πρέζα πιπέρι, την παρμεζάνα, το σαλάμι, τη μοτσαρέλα και μια πρέζα αλάτι.
  • Άλειψε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών πάνω από τα ζυμαρικά.
  • Βάλε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνο από τη φωτιά.
  • Βγάλε απαλά τη φριτάτα από το τηγάνι και μετέφερέ την σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Η άψητη πλευρά της φριτάτας θα είναι στραμμένη προς τα επάνω.
  • Αναποδογύρισε προσεκτικά το τηγάνι πάνω από το πιάτο με μια γρήγορη κίνηση για να ψηθεί καλά και η άλλη πλευρά. Όταν η φριτάτα ροδίσει, σέρβιρε σε ένα πιάτο με λίγα φύλλα βασιλικού.