Σκέπασε τα μπιφτέκια με αλουμινόχαρτο και τα έβαλε στον φούρνο – Μέγα μυστικό για την τέλεια γεύση

Δώστε βάση και θα μας θυμηθείτε!
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα κυριακάτικά μας μεσημέρια! Για εκεινούς που προτιμούν τις vegan επιλογές έχουμε μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες φούρνου
- 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- χυμό από 3 λεμόνια
- 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει και το στύβετε καλά. Στο μούλτι πολτοποιείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και βάζετε τον κιμά στο ψυγείο.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Βήμα 3
Πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, ακουμπάτε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως μαζί με φέτα!
Μοναδικό μαγειρικό κόλπο: Ζύμωσε το μπιφτέκι και έβαλε στην μέση ένα αυγό – Όταν το έριξε στο τηγάνι δεν πίστευε στα μάτια της!
Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.
Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή με τα πιο ιδιαίτερα μπιφτέκια με τζίντζερ.
Δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς αυτό το λαχταριστό μπέργκερ:
Υλικά:
- μισό κιλό κιμά
- κόλιαντρο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 2 αβγά
- 1 κ.σ. Λάδι
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.
Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.