Όαση: «Μπαμπάτσικο» γλυκό ψυγείου με κρεμώδη υφή σοκολάτας και μπισκοτένια βάση

Θα το λατρέψετε!
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου που θυμίζει την γαλλική “σαρλότ”, αλλά αντί για σαβαγιάρ, θα χρησιμοποιήσετε μπισκότα. Πρόκειται για ένα θεσπέσιο επιδόρπιο που θα κερδίσει όποιον το δοκιμάσει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότο έτοιμο σε μόλις 1 λεπτό.
Υλικά
- 220 γρ μπισκότα
1 στρώμα:
- 600 ml γάλα
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 30 γρ αλεύρι
- 30 γραμμάρια καλαμποκιού
- 30 γραμμάρια κακάο
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 0,5 γρ βανιλίνη
2 στρώμα:
- 600 ml γάλα
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 30 γρ αλεύρι
- 30 γραμμάρια καλαμποκιού
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 0,5 γρ βανιλίνη
Στιλβώ:
- 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
- 120 γρ κρέμα γάλακτος 33%
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Με παχύρευστη σοκολάτα και τραγανή βάση: Θεσπάσιο γλυκό ψυγείου μόνο με 3 υλικά και έτοιμο σε 5′
Πόσες φορές έχει τύχει να θέλουμε ένα γλυκό , αλλά να μην έχουμε χρόνο να το ετοιμάσουμε , σε αυτό το βίντεο θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου πραγματικά σε πέντε λεπτά και μόνο με 3 υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου σαν τιραμισού χωρίς αυγά.
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 22 κομμάτια cookies
- 300 γ πραλίνα
Τα πιο νόστιμα Χριστούγεννα: Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου – Έτοιμο σε 3 κινήσεις!
Τα Χριστούγεννα είναι η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου, επομένως δεν θα γινόταν να μην συνοδεύεται από νόστιμα και λαχταριστά γλυκάκια.
Παρακάτω σου έχουμε την πιο νόστιμη, εύκολη και σοκολατένια συνταγή για γλυκό ψυγείου, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν πάλι δεν θέλεις να φτιάξεις μόνος σου το γλυκό, δες πού θα βρεις τα πιο νόστιμα και γιορτινά γλυκά των Χριστουγέννων.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. μπισκότα βουτύρου ή όποια μπισκότα θέλετε
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. βιτάμ
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση συνταγής
- Σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια.
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα, που έχετε σπάσει σε κομματάκια, μαζί με το βούτυρο και το μέλι. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτατα, τη κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνουμε 2-3 λ να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν με τη σοκολάτα.
- Βάζετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει το κόβετε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε.