Τυρόπιτα φόρμας: Εύκολη και αφράτη σαν κέικ – Φτιάχνεται χωρίς κανέναν κόπο

Νοστιμότατη!
Αφράτη Τυρόπιτα Φόρμας: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω και να φτιάξετε μία πεντανόστιμη τυρόπιτα.
Παράλληλα δείτε εδώ τη συνταγή για ζαγορόπιτα.
Αναλυτικότερα:
Υλικά συνταγής
- 2 πιπεριές
- 200 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι
- 100 γραμμάρια σόδα
Εκτέλεση συνταγής
– Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.
– Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.
– Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.
– Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.
– Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.
– Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.
Άλλο πράμα: Μοσχοβολιστή συριανή τυρόπιτα με μυζήθρα και μέλι – Το μυστικό της κρύβεται σε 1 υλικό «έκπληξη»
Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ξεχωριστή τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάς
Υλικά
- 12 αυγά
- 1 πακέτο ζάχαρη
- 1 κεφάλι ντόπια ανάλατη μυζήθρα (περίπου1 κιλό)
- 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με μίξερ, ώσπου αυτά γίνουν ένα μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μέσα σε αυτό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1,5 ώρα.