ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα φόρμας: Εύκολη και αφράτη σαν κέικ – Φτιάχνεται χωρίς κανέναν κόπο

Νοστιμότατη!

Αφράτη Τυρόπιτα Φόρμας: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω και να φτιάξετε μία πεντανόστιμη τυρόπιτα.

AD: mytest

Παράλληλα δείτε εδώ τη συνταγή για ζαγορόπιτα.

Αναλυτικότερα:

Υλικά συνταγής

  •  2 πιπεριές
  •  200 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  •  50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  •  1 φακελάκι μπέικιν
  •  500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
  •  4 αυγά
  •  100 γραμμάρια γάλα
  •  100 γραμμάρια λάδι
  •  100 γραμμάρια σόδα

 Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.

– Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.

– Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.

– Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.

– Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.

– Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.

Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.

Άλλο πράμα: Μοσχοβολιστή συριανή τυρόπιτα με μυζήθρα και μέλι – Το μυστικό της κρύβεται σε 1 υλικό «έκπληξη»

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ξεχωριστή τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάς

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 1 πακέτο ζάχαρη
  • 1 κεφάλι ντόπια ανάλατη μυζήθρα (περίπου1 κιλό)
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με μίξερ, ώσπου αυτά γίνουν ένα μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μέσα σε αυτό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1,5 ώρα.