ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκιά τυρόπιτα από Άκη Πετρετζίκη: Η συνταγή «όνειρο» και το κόλπο με τις άκρες του φύλλου

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια συνταγή «όνειρο» για γλυκιά τυρόπιτα και αποκάλυψε το κόλπο με τις άκρες του φύλλου που την κάνει ακόμα πιο τραγανή.

AD: mytest

Παράλληλα, αν θέλετε βασιλόπιτα κέικ, δείτε αυτή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

για τη γέμιση

  • 5 αυγά, μεσαία
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα

για τη σύνθεση

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • μέλι
  • δυόσμο
  • κανέλα

Εκτέλεση

για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ρευστή γέμιση.

για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Απλώνουμε με ένα πινέλο βούτυρο σε ένα ταψί 28×36 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία συνολικά για 7 φύλλα.

Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.

Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια για να εξατμιστεί η υγρασία την ώρα του ψησίματος. Προσοχή, δεν πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μας μέχρι τα κάτω φύλλα.

Ψήνουμε για 60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε με πιπέρι, μέλι και δυόσμο ή εναλλακτικά με μέλι και κανέλα.