Τυρόπιτα «ποίημα»: Η λαχταριστή συνταγή με κανταΐφι και 3 τυριά που θα σας ξετρελάνει

Θα σας τρέξουν τα σάλια
Τυρόπιτα με καταΐφι και τρία λευκά τυριά, μια φοβερή και πρωτότυπη συνταγή για την αγαπημένη μας τυρόπιτα!
AD: mytest
Αυτή η συνταγή συστήνεται ανεπιφύλακτα, αφού η τυρόπιτα κανταΐφι αρέσει σε όλους και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα ορεκτικά του κυριακάτικου τραπεζιού. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Τυρόπιτα με καταΐφι και 3 τυριά
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ φέτα
- 200 γρ Μανούρι τριμμένο
- 300 γρ ανθότυρο
- 2 αυγά
- 200 γρ βούτυρο
- 30 γρ βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού)
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ γάλα + 2 αυγά (μείγμα για να περιχύσουμε το κανταΐφι πριν το ψήσουμε)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα τυριά τριμμένα (φέτα, μανούρι και ανθότυρο).
- Προσθέτουμε και 50 γρ βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κανταΐφι.
- Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι, το “ξάνουμε” πολύ καλά και το χωρίζουμε στη μέση.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα κανταΐφι από το κανταΐφι σε σένα βουτυρωμένο πυρέξ (30*40cm ή 25*35 cm) και ραντίζουμε με την μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε στον πάτο του το μισό από το “ξασμένο” κανταΐφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας.
- Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού.
- Τοποθετούμε το άλλο μισό κανταΐφι, σκεπάζοντας τα τυριά και περιχύνουμε ώστε να πάει παντού το λιωμένου βούτυρο.
- Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ, περιχύνουνε όλο το κανταΐφι.
- Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο).
- Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και την ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσαφί χρώμα.