Χριστουγεννιάτικη νοστιμιά: Συνταγή «όνειρο» για το γιορτινό τραπέζι – Ξεχωριστή μαρινάδα χοιρινού κρέατος

Απολαύστε ελεύθερα!
Πάντα θέλαμε να γευτούμε κάτι ξεχωριστό στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Από τα παλιά χρόνια, που περιμέναμε τη γαλοπούλα ή όποιο άλλο κρέας μας ετοίμαζε η γιαγιά, οι γιορτές αποτελούσαν μια γευστική πανδαισία.
AD: mytest
Ξεχωριστό τόνο σε αυτό δίνουν πάντα οι μαρινάδες στα φαγητά, γι’ αυτό και το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει την απόλυτη συνταγή για να… ξεχειλίζει από νοστιμιά στο χοιρινό σας κρέας αυτά τα Χριστούγεννα! Με την ευκαιρία, θυμίζουμε και την υγιεινή έκπληξη της χρονιάς στην κουζίνα: Πεντανόστιμη μαρινάδα για μπριζόλα με ακτίνιδιο.
Συστατικά:
- 2 κιλά χοιρινό (χοιρινές μπριζόλες ή χοιρινό φιλέτο)
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Οδηγίες:
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι σε σκόνη και την πάπρικα.
- Τοποθετήστε το χοιρινό σε μια μεγάλη σε ένα ρηχό πιάτο.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό, φροντίζοντας να το στρώσει ομοιόμορφα.
- Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη.
- Τοποθετούμε το χοιρινό στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 24 ώρες. Όσο περισσότερο αφήσετε το χοιρινό να μαριναριστεί, τόσο πιο γευστικό θα είναι.
- Προθερμάνετε το γκριλ ή το φούρνο σας στους 200°C.
- Αφαιρέστε το χοιρινό από τη μαρινάδα και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Ψήστε το χοιρινό στη σχάρα για 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία (63°C). Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο, ψήστε το χοιρινό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία (63°C).
Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Πηγή: ifarsala.gr