ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Με 3 υλικά σε 3 πράξεις: Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα – «Όνειρο» στο πιάτο!

Θα το ερωτευτείτε!

Συνταγή για γλυκό ψυγείου: Νέο Σαββατοκύριακο και ξεκινά πάντα με μία ευχάριστη διαθέση, όμως πάντα κάτι λείπει. Και αυτό είναι ένα ονειρεμένο γλυκό ψυγείου! Δε θα μπορούσε να κυλήσει καλύτερα το διήμερό μας από το να έχουμε έναν σοκολατένιο σύμμαχο!

AD: mytest

Αυτό το πανεύκολο και γρήγορο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά, φτιάχνεται σε 3 πράξεις και θα σας ξετρελάνει. Για πιο μαμαδίστικη γεύση φτιάξτε το γρήγορο γλυκό ψυγείου της μαμάς με 4 υλικά

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

  • 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  • Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
  • Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, καρύδια και ζαχαρούχο γάλα

Απολαυστικός χριστουγεννιάτικος κορμός με ζαχαρούχο γάλα και κακάο έτοιμο σε 10′ (video)

Είναι η εποχή του χρόνου που επιτρέπονται όλα τα γλυκά! Τα Χριστούγεννα, δεν μετράμε θερμίδες και ποσότητες.

Θέλουμε να περάσουμε υπέροχα, με φίλους σε γιορτινά τραπέζια, με μουσική και διάθεση στα ύψη.

Λατρεύουμε να φτιάχνουμε τα κλασσικά, χριστουγεννιάτικα γλυκά και να τα απολαμβάνουμε με αυτούς που αγαπάμε.

Ένα από τα αγαπημένα μας είναι ο χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά.

Πρόκειται για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό των Γάλλων με το όνομα Bûche De Noël. Έχει όμως πολλά ονόματα όπως Yule log (καθώς μοιάζει με κούτσουρο δέντρου) ή Swiss roll ή για εμάς απλώς «κορμός».

Είναι ένα λαχταριστό γλυκό με σοκολάτα, τυλιγμένο έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου, πλούσιο και αφράτο. Βρήκαμε την πιο απλή συνταγή και την παρουσιάζουμε.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 4 αυγά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml ηλιέλαιο

Για τη κρέμα

  • 2 κουτιά σαντιγί
  • 1 βανιλίνη
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. κακάο

Για το σιρόπιασμα

  • φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • άχνη για πασπάλισμα
  • τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 και απλώνουμε επάνω το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 12′.
  • Μόλις βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη, σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μια πετσέτα και το αναποδογυρίζουμε.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.
  • Αφήνουμε το ρολό τυλιγμένο με την πετσέτα μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη σαντιγί, τη βανιλίνη και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ξετυλίγουμε προσεκτικά την πετσέτα και απλώνουμε το παντεσπάνι στον πάγκο.
  • Αλείφουμε με φρέσκο χυμό πορτοκάλι για να το “σιροπιάσουμε”.
  • Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
  • Στην άλλη μισή κρέμα, προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο και ανακατεύουμε.
    Καλύπτουμε το ρολό με την κρέμα κακάο και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου.
  • Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.