ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Σαματάς» με αυτή τη γρήγορη τυρόπιτα: Το άγνωστο κόλπο με το ελαιόλαδο στον φούρνο

Εύκολη και πεντανόστιμη με γιαούρτι

«Σαματάς» έχει προκύψει με αυτή τη γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά και μεγάλοι! Ποιο είναι το άγνωστο κόλπο με το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου σύμφωνα με το chefoulis.gr; Επίσης, δείτε την συνταγή για σκορδάτη τυρόπιτα.

AD: mytest

Υλικά: 

  • Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
  • Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 3 τεμ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
  • Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
  3. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
  5. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Τυρόπιτα που θυμίζει μαμά: Η πιο αφράτη και τραγανή πίτα που δοκιμάσατε ποτέ (video)

Λατρεύουμε τις παραδοσιακές πίτες της χώρα μας. Μάς θυμίζουν κάτι από χωριό, από μαμά και γιαγιά μαζί, όπως αυτή η γευστική συνταγή για τυρόπιτα που είναι ίδια με της γιαγιάς.

Είναι πεντανόστιμες, αφράτες ή με τραγανό φύλλο, με πλούσια γέμιση, μυρωδάτες και αχνιστές, ιδανικές για την εποχή.

Ψάξαμε και βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για την πιο ωραία και εύκολη τυρόπιτα, που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και με απλά υλικά. Είναι τραγανή, τυρένια και κρεμώδης, με βελούδινη γεύση, σαν μπουγάτσα.

ΥΛΙΚΑ

  • Φύλλα κρούστας 10 τεμ.
  • Τυρί φέτα 400γρ. τριμμένη
  • Τυρί γκούντα 400γρ. τριμμένο
  • Τυρί κρέμα 400 γρ.
  • Φρυγανιά τριμμένη 135 γρ.
  • Παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ.
  • Αυγά 2 τμχ. ελαφρά χτυπημένα
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 180 ml

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τη φέτα,το γκούντα,το τυρί κρέμα, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
  • Μέσα στην τριμμένη φρυγανιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 40Χ29 cm και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
  • Στρώνουμε σουρωτά το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και παρμεζάνα. Αυτό το κάνουμε σε κάθε φύλλο που στρώνουμε, 5 από κάτω και 5 από πάνω.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 σουρωμένα φύλλα.
  • Επαναλαμβάνουμε το ράντισμα των φύλλων και το στρώσιμο του μείγματος παρμεζάνας-φρυγανιάς για καθένα από αυτά.
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι, φρυγανιά και παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για 45 περίπου λεπτά.