ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έριξε αυγά με πιπεριές και μελιτζάνες στο τηγάνι – Όταν πρόσθεσε και τα τυριά έγινε το απόλυτο γευστικό «σοκ»

Δεν θα αντισταθεί κανείς σε αυτό το πιάτο

Αυτή η συνταγή με αυγά θυμίζει το περίφημο πολίτικο σφουγγάτο και έχει πλούσια βουτυρένια γεύση με υπέροχα αρώματα από δυόσμο και άνηθο. Μπορείτε να το φτιάξτε για πρωινό ή για κύριο γεύμα. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για άψογο βράσιμο στα αυγά.

AD: mytest

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη, σε ψιλά κυβάκια
  • 4 ντομάτες, σε κυβάκια
  • 80 γρ. φέτα σκληρή
  • 50 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • τα φύλλα από 4 κλαράκια δυόσμο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε πολίτικο σφουγγάτο με πιπεριές και μελιτζάνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά με αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Σπάμε τα υπόλοιπα αυγά μάτια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, σε κομματάκια, σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με καπάκι.
  • Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξει το σφουγγάτο και να ροδίσει.