Τυρόπιτα «χριστουγεννιάτικο δέντρο»: Έτοιμη σε μόλις 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι κι ένα μυστικό υλικό!

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς μία πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε το τέλειο τραπέζι για τους αγαπημένους σας.
AD: mytest
Γρήγορη, εύκολη, γευστική και με μόλις λίγα υλικά είναι η ιδανική επιλογή και συνταγή για να δοκιμάσετε ξανά και ξανά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο με 6 υλικά.
Υλικά
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ βούτυρο
- 200 γρ γάλα
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 300 γρ τυρί φέτα
- 2 μεσαία αυγά
- 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- Σουσάμι και βούτυρο
- Ταψί:36×26 εκ.
Εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια και γρήγορη τυρόπιτα
- Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπεικεν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται μέχρι που να πετύχουμε την σύσταση όπως φαίνεται στο βίντεο.
- Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
- Σε ένα πυρέξ 36χ26 εκ. βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει καλά στον πάτο του πυρέξ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές μέσα στο πυρέξ και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε από πάνω και άλλο σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170 C.
- Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.
Τυρόπιτα «νέκταρ»: Γλυκιά συνταγή για την αγαπημένη μας πίτα με ανθότυρο, μέλι και κανέλα
Μια τυρόπιτα λίγο διαφορετική, με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Εύκολη και ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για «χρυσαφένια» στριφτή τυρόπιτα.
Υλικά
- 1 κιλό ανθότυρο
- 8 αυγά
- 200 γρ. μέλι
- σουσάμι
- 1 κ.σ σπορέλαιο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και ξαναχτυπάμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι να πάει παντού.
- Αδειάζουμε το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα για έξτρα άρωμα.