Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού – Έτοιμο σε 10′ και κοστίζει μόλις 5 ευρώ!

Η πιο λαχταριστή «αμαρτία»!
Εάν είσαι λάτρης της πραλίνας φουντουκιού, τότε συνέχισε να διαβάζεις για το πιο λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου που υπάρχει.
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. custard ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 5 κ.σούπας ζάχαρη
- 250 γρ. nutella
- για πασπάλισμα: ζάχαρη άχνη και σκόνη καφέ
- για το σερβίρισμα: σιρόπι σοκολάτας
Δείτε επίσης: Να το «πιείς» στο… ποτήρι: Φθινοπωρινή συνταγή για μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα βύσσινου
Οδηγίες
- Παίρνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20Χ20 περίπου.
- Καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας τα 2/3 γάλατος μαζί με την ζάχαρη σε κατσαρόλα να κάψει.
- Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα την custard και προσθέτουμε στην κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή. φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει.
- Αποσύρουμε και ρίχνουμε τη νουτέλα.Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα.
- Καλύπτουμε με μια στρώση μπισκότα ακόμη.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μπισκότα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά και να παγώσει η κρέμα.
- Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη,λίγο καφέ και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.
Prep: 10 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 4 hours
Yield: 10-12 κομμάτια
Πηγή: cookthebook.blogspot.com
Ονειρικά τρουφάκια από Γιώργο Τσούλη: Με φουντούκια και πραλίνα – Έτοιμα στο πιτς φιτίλι
Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε μια συνταγή για ονειρικά τρουφάκια με φουντούκια και πραλίνα, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους και ετοιμάζονται στο πιτς φιτίλι.
Αν ωστόσο θέλετε κάτι αλμυρό μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για τυρόπιτα κουρού.
Υλικά
- 120γρ φουντούκια
- 80γρ μπισκότα της αρεσκειας μας
- 2κ.σ κακαο
- 4-5κ.σ πραλίνα
Για την επικάλυψη
- 300γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα
- 60γρ φουντούκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Στο πολυκοπτικό βάζουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια τα κάνουμε σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μάζα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια 10 γρ και βάζουμε κατάψυξη για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.