Μπούτι κοτόπουλου: Η θεσπέσια συνταγή για να το μαγειρέψετε με μέλι και 2 ακόμα υλικά

«Λιώνει» στο στόμα
Λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Η απόλυτη τεχνική για να μαγειρέψετε το ζουμερό και τρυφερό «μπουτάκι» του κοτόπουλου. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για βελούδινο γλυκό ψυγείου με μέλι και γιαούρτι.
AD: mytest
Υλικά
- 8-12 μπουτάκια κοτόπουλο
- 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ. γ θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμείγνύουμε καλά τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη ρίγανη.
- Ρίχνουμε το μείγμα μουστάρδας στο κοτόπουλο και μαρινάρουμε για 30 λεπτά (σιγουρευόμαστε ότι έχει πάει παντού).
- Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά στους 180οC.
- Συνοδεύουμε με ρύζι και ψητά λαχανικά.