«Halloween» μακαρόνια: Η συνταγή για ζυμαρικά με πρωτότυπη σάλτσα κιμά και τριμμένη κολοκύθα

Μια μπουκιά και θα «απογειωθείτε»
Η εποχή της κολοκύθας είναι τώρα και αν ψάχνετε συνεχώς τρόπους να την εντάξετε στα καθημερινά σας μαγειρέματα, δοκιμάστε την στην κλασική συνταγή με μακαρόνια και κιμά. Θα λατρέψετε το αποτέλεσμα! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κρεμώδη μακαρόνια του «ονείρου».
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο τριμμένο κεφαλοτύρι, για το σερβίρισμα
Για τον κιμά
- 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 20 ml κονιάκ ή κόκκινο ξηρό κρασί
- 300 γρ. κολοκύθα κίτρινη ψίχα, χοντροτριμμένη, στυμμένη
- χυμό από 1 πορτοκάλι + 1 κομμάτι φλούδα
- 200 ml χυμό ντομάτας
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Κιμάς: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά που θα βγάλουν ο κιμάς και το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κολοκύθα, τον χυμό και τη φλούδα του πορτοκαλιού, τον χυμό ντομάτας και λίγο αλάτι. Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Μοιράζουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά, από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και κουκουνάρι σπασμένο.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κόλπο έμπειρων νοικοκυρών: Αυτός είναι ο λόγος που μαζεύουν το νερό από τα μακαρόνια όταν βράζουν
Τίποτα δε γίνεται στην τύχη όσον αφορά το μαγείρεμα ζυμαρικών, αφού ακόμα και το νερό από το βράσιμο μπορεί να απογειώσει το φαγητό μας.
Ας καταλάβουμε γιατί οι έμπειρες νοικοκυρές συλλέγουν νερό από τα ζυμαρικά και ποια οφέλη μπορούν να αντληθούν από αυτό, αντί να χύνεται στον υπόνομο ως οικιακά απορρίμματα. Όλα είναι πολύ απλά, αλλά δε γνωρίζουν πολλοί για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού των ζυμαρικών. Ενώ επίση, Μακαρόνια «όαση»: Η τεχνική στην σάλτσα για κρεμώδη ζυμαρικά σκέτη απόλαυση
Αυτό δε σημαίνει ότι τα μακαρόνια, οι χυλοπίτες και ο φιδές κάνουν καλό στην υγεία. Κάποιος γενικά αποκαλεί αυτές τις τροφές κόλλα για το στομάχι, αλλά δεν πρόκειται για αυτό. Υπάρχει μόνο μία πολύτιμη ουσία στο νερό των ζυμαρικών.
Όταν μαγειρεύεται, μια ορισμένη ποσότητα αμύλου εισέρχεται σε αυτό, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά ως λίπασμα για καλλιεργούμενα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών χώρων. Για να ταΐσετε λουλούδια και άλλη καλλωπιστική βλάστηση, αρκεί να ρίξετε το νερό αφού μαγειρέψετε τα ζυμαρικά σε κατάλληλο δοχείο και να τα αφήσετε να κρυώσουν.
Μετά από αυτό, μπορείτε να ποτίζετε τα λουλούδια σε γλάστρες. Αυτή η μέθοδος έχει μια λεπτομέρεια που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εάν σκοπεύετε να ταΐσετε λουλούδια με αυτόν τον τρόπο, τότε δεν πρέπει να προσθέσετε αλάτι, το οποίο είναι επιβλαβές για το έδαφος και το ριζικό σύστημα.
Στην καθημερινή ζωή, το ίδιο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό κουζινικών σκευών και ταψιών από διάφορους ρύπους. Απλώς χύνεται νερό σε ένα δοχείο που θα καθαριστεί και αφού κρυώσει πλένονται οι λεκέδες.