ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ούτε ψίχουλο δε θα μείνει: Η πιο εύκολη και αφράτη τυρόπιτα από τη Βέφα Αλεξιάδου

Η παραδοσιακή συνταγή της που θα λατρέψετε

Μπορεί σε ένα κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι να προτιμούμε σχεδόν όλοι μας τα κρεατικά και τα γεμάτα γεύματα, ωστόσο δε θα μπορούσε ποτέ να λείπει και μια αφράτη τυρόπιτα με απίστευτη κρέμα τυρί από την Βέφα Αλεξιάδου. Και αφού οικογενειακό τραπέζι χωρίς μια πίτα δε γίνεται, πάμε να δούμε την συνταγή της Βέφας για την λαχταριστή τυρόπιτα.

AD: mytest

Με την ευκαιρία όμως, ας δούμε και ένα ακόμη κόλπο της Βέφας Αλεξιάδου: Ζουμερά κεφτεδάκια με λεμόνι στο τηγάνι – Το μυστικό με το λάδι

Υλικά

  • Φέτα 250 γραμμάρια πικάντικη
  • Ανθοτυρο 500 γραμμάρια
  • Γάλα Φρέσκο 500 ml
  • Σιμιγδάλι Ψιλό Μισό φλιτζάνι
  • Κρόκους Αυγού 4
  • Βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
    Πιπέρι Κατά βούληση

Για το φύλλο

  • Φύλλο Σφολιάτας 2
  • Για το άλειμμα
  • Νερό Λίγο
  • Ελαιολαδο Λίγο

Συνταγή για τυρόπιτα με κρέμα

Η εκτέλεση της συνταγής για την τυρόπιτα

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια την πικάντικη φέτα και το ανθότυρο. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα τυριά. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι, τους κρόκους, το βούτυρο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο του ταψιού.

Απλώνουμε από πάνω την γέμιση και πάνω από την γέμιση βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφουμε την τυρόπιτα με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Tips για την τυρόπιτα με κρέμα της Βέφας

Μπορούμε να τα κάνουμε και με φύλλα κρούστας. Μισά φύλλα κρούστας πάνω, μισά φύλλα κρούστας πάνω. Το ταψί έχει διαστάσεις, όσο είναι τα φύλλα κρούστας.

Η συνταγή αυτή είναι σκέτη εγγύηση αφού την βρήκαμε από φίλη που έχουμε το όνομά της στο τέλος της συνταγής, όμως η αρχική συνταγή ανήκει στην αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου. Εμείς την έχουμε φτιάξει πολλές φορές και σίγουρα θα υπάρχει στο Πασχαλινό μας τραπέζι φέτος.