ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Κόκκινη» μακαρονάδα: Το μυστικό με το βράσιμο των ζυμαρικών και τα μυρωδικά στην σάλτσα που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα

Για μια «ναπολιτάνα» σκέτη... «τρέλα»

Η πιο κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια ναπολιτάνα, με υπέροχη σάλτσα που τα απογειώνει. Το τέλειο κυρίως πιάτο για τους μακαρονάδες. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για λαχταριστά μακαρόνια φούρνου.

AD: mytest

Υλικά

  • Αλάτι
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πρέζα ρίγανη, ξερή
  • 100 ml ζωμό από τα μακαρόνια
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • Πιπέρι
  • 3-4 κλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα:
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμήλη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και λίγο πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό, αφήνουμε το νερό να βράσει, προσθέτουμε το αλάτι και βάζουμε τα ζυμαρικά μας. Τα βράζουμε δύο λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία ώστε να γίνουν al dente.
  • Ταυτόχρονα, σβήνουμε τη φωτιά της κατσαρόλας με τη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
  • Χτυπάμε τη σάλτσα μας με το ραβδομπλέντερ και ρίχνουμε φρέσκο βασιλικό.
  • Ανάβουμε και πάλι λίγο τη φωτιά της κατσαρόλας με τη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με παρμεζάνα και πιπέρι.